Ceetee » Specials » Ziekten en gezondheid

Ziekten en gezondheid, hoe hou je jezelf gezond

Ziekten en gezondheid, hoe hou je jezelf gezond Iedereen heeft te maken met ziekten of maakt zich zorgen om zijn of haar gezondheid. We kunnen de huisarts bezoeken, maar het is prettig om ook zelf informatie op te kunnen zoeken.

Ziekten

Iedereen krijgt in zijn leven te maken met bepaalde ziekten, al dan niet ernstig. Vaak is het handig om informatie te kunnen opzoeken over de ziekten of gezondheidsproblemen die je hebt. In deze special vind je informatie over een aantal ziekten en aandoeningen waar mensen mee te maken kunnen krijgen en wat de mogelijke behandeling voor deze ziekten is.

Gezondheid

Gezondheid is een groot goed. Wat kunnen we doen om onze gezondheid te bewaren? In deze special vind je informatie en tips over aspecten die te maken hebben met de gezondheid van de mens. Wat kan de gezondheid bevorderen en wat kan slecht voor de gezondheid zijn.
ADHD te verminderen door aangepaste voeding

ADHD te verminderen door aangepaste voeding

Er lijkt een doorbraak te zijn in het behandelen van kinderen met ADHD. Drs. Lidy Pelsser heeft ondekt dat in 60% van de gevallen de ADHD vermindert bij een aangepast voedingspatroon.
Een ontstoken vinger of teen

Een ontstoken vinger of teen

We hebben er allemaal wel eens last van, een ontstoken plek aan de zijkant van onze vingernagel of teennagel, kan dit kwaad en wat kun je ertegen doen?

Fitnessoefeningen voor de fitnessbal

Fitnessoefeningen zijn gemakkelijk thuis te doen. We kennen de klassieke grondoefeningen zoals push ups en sit ups. Voor veel mensen zijn deze oefeningen te zwaar. Het oefenen met een fitnessbal is le…
Hoe kom ik aan die bierbuik?

Hoe kom ik aan die bierbuik?

Veel mannen ontwikkelen naarmate ze ouder worden de zogenaamde "bierbuik". Vet hoopt zich op rond je middel en een vooruitstekend buikje wordt zichtbaar. Veelal krijgt bier de schuld, vandaar de naam…

Kamelenmelk lijkt goed voor mensen met diabetes

Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen met diabetes resultaat hebben bij het drinken van kamelenmelk. Nederland telt 1 kamelenboer, wellicht volgen er meer na uitslagen van onderzoeken in Nederland.
Kramp in de kuiten, wat kun je er tegen doen?

Kramp in de kuiten, wat kun je er tegen doen?

Veel mensen herkennen het, midden in de nacht wakker worden doordat de kramp op dat moment in je kuit schiet. Kuitkramp kan zeer pijnlijk zijn, hoe kun je dit voorkomen?

Laat je huidschilfers opeten door knabbelvisjes

In Oosterse landen was het al mogelijk, maar nu kun je het ook in Nederland laten doen: je huidschilfers laten verwijderen door knabbelvisjes.
Lekker en gezond met soja

Lekker en gezond met soja

Soja is een product wat vervaardigd wordt uit de sojaboon, soja is volledig plantaardig en erg gezond. Er komen steeds meer sojaproducten op de markt.
Pijnstillers, wat voor merken bevatten welke stoffen

Pijnstillers, wat voor merken bevatten welke stoffen

Er zijn veel soorten pijnstillers op de markt, vaak dezelfde soort onder een ondere merknaam. Hieronder een overzicht van de vrij verkrijgbare pijnstillers.

Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)

Er zijn mensen die last hebben van onverklaarbare darmproblemen. Obstipatie afgewisseld met hevige buikkrampen en diarree zijn de voornaamste symptomen. Doktersonderzoek wijst niets uit en er is niets…
Reisziekte de baas

Reisziekte de baas

Veel mensen hebben last van misselijkheid en draaierigheid tijdens het reizen met de auto, bus, boot of het vliegtuig, hoe komt dit en wat kun je eraan doen?

Ringworm: rode ronde plekken op de huid

Ringworm is een aandoening waarbij rode ronde plekken op de huid ontstaan. De plekken zijn niet pijnlijk of gevaarlijk, maar wel vervelend.
Slakkenslijm, een wondermiddel?

Slakkenslijm, een wondermiddel?

Er wordt sinds enige tijd veel reclame gemaakt voor crèmes op basis van slakkenslijm. Er wordt beloofd dat het werkt tegen rimpels en littekens. Is dit echt zon wondermiddel, of alleen maar een glijm…
SOA - hoe hou ik mijn vakantieseks veilig

SOA - hoe hou ik mijn vakantieseks veilig

Binnenkort gaan we weer massaal op vakantie. Seks tijdens de vakantie overkomt je soms onvoorbereid, hoe voorkom je dat je met een SOA terugkomt?
Van de hoofdluis af zonder gifmiddelen

Van de hoofdluis af zonder gifmiddelen

Wanneer de kinderen na de vakantie weer naar school gaan, ziet men vaak een uitbraak van hoofdluis. Er zijn diverse middeltjes op de markt die hoofdluis kunnen doden, maar deze zijn alles behalve gezo…
Gepubliceerd door Ceetee op 12-11-2008. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.