Ceetee » Specials » Recepten voedselallergie

Recepten bij een voedselallergie

Recepten bij een voedselallergie Bij ons zit voedselallergie in de familie. Door de jaren heen hebben we geleerd aangepast te koken. De recepten die we inmiddels kennen wil ik graag middels deze special met anderen delen.

Voedselallergie

Bij voedselallergie is er sprake van een overgevoeligheid voor bepaalde voedingsmiddelen. In de loop der jaren worden steeds meer mensen allergisch voor voedsel. Vaak is het moeilijk uit te vinden wat je nog wel kunt eten, en of je nog lekker kunt eten. Vaak is vooral het eten van lekkere dingen, zoals koek, desserts en taart een probleem. Wanneer een kind bijvoorbeeld koemelkallergie heeft dan is het lastig iets te bedenken bij verjaardagen. Om het kind niet te hoeven buitensluiten is het fijn wanneer je een feestelijke taart op taart kunt zetten die het kind wel mag eten.

Recepten

In de recepten die u in deze special vindt worden alleen natuurlijke voedingsmiddelen gebruikt. Bij de recepten staat vermeld welk allergeen voedingsmiddel is weggelaten. B.v. koemelkvrij, eivrij.

Tip bij het koken voor mensen met voedselallergie

Het is zeer belangrijk dat u altijd schoon bestek en materiaal gebruikt. Wanneer u bijvoorbeeld met een mes dat u heeft gebruikt in de roomboter heeft gezeten en daarna hetzelfde mes in de koemelkvrije boter voor een persoon met voedselallergie zet, kan deze persoon hier al flink last van hebben. Ook wanneer u een mixer gebruikt, die niet goed schoongemaakt is, kunnen er problemen ontstaan.
Appeltaart zonder ei en zonder koemelk

Appeltaart zonder ei en zonder koemelk

Deze koemelk- en eivrije appeltaart is een heerlijk alternatief voor mensen die een allergie voor ei en/of koemelk hebben
Koemelkvrije chocoladetruffels met een vleugje speculaas

Koemelkvrije chocoladetruffels met een vleugje speculaas

Zoete lekkernijen zijn voor mensen met koemelkallergie vaak niet geschikt. Hier een lekker recept voor chocoladetruffels, met een nét even ander smaakje door toevoeging van speculaaskruiden

Mayonaise zonder ei

Voor mensen met een voedselallergie voor eieren is hier een recept voor eivrije mayonaise. Lekker om ook eens een "patatje met" te kunnen eten.

Sojayoghurttaart met vruchten

Voor mensen met koelmelkallergie is hier een recept voor een heerlijke sojayoghurttaart. Net zo lekker als gewone yoghurt- of kwarktaart
Gepubliceerd door Ceetee op 23-06-2008. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.