Recepten bij een voedselallergie
Bij ons zit voedselallergie in de familie. Door de jaren heen hebben we geleerd aangepast te koken. De recepten die we inmiddels kennen wil ik graag middels deze special met anderen delen.
Voedselallergie
Bij voedselallergie is er sprake van een overgevoeligheid voor bepaalde voedingsmiddelen. In de loop der jaren worden steeds meer mensen allergisch voor voedsel. Vaak is het moeilijk uit te vinden wat je nog wel kunt eten, en of je nog lekker kunt eten. Vaak is vooral het eten van lekkere dingen, zoals koek, desserts en taart een probleem. Wanneer een kind bijvoorbeeld koemelkallergie heeft dan is het lastig iets te bedenken bij verjaardagen. Om het kind niet te hoeven buitensluiten is het fijn wanneer je een feestelijke taart op taart kunt zetten die het kind wel mag eten.
Recepten
In de recepten die u in deze special vindt worden alleen natuurlijke voedingsmiddelen gebruikt. Bij de recepten staat vermeld welk allergeen voedingsmiddel is weggelaten. B.v. koemelkvrij, eivrij.
Tip bij het koken voor mensen met voedselallergie
Het is zeer belangrijk dat u altijd schoon bestek en materiaal gebruikt. Wanneer u bijvoorbeeld met een mes dat u heeft gebruikt in de roomboter heeft gezeten en daarna hetzelfde mes in de koemelkvrije boter voor een persoon met voedselallergie zet, kan deze persoon hier al flink last van hebben. Ook wanneer u een mixer gebruikt, die niet goed schoongemaakt is, kunnen er problemen ontstaan.